⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Dillkött

(6 port)

1.5 l vatten
3 lagerblad
9 hela vitpepparkorn
2 tsk salt
700 g kycklinglårfilé
3 morötter
1.5 msk smör
3 msk vetemjöl
1.5 dl grädde
2 - 3 msk ättiksprit (12%)
1.5 tsk socker
1 tsk salt
2 dl grovhackad dill
2 krm malen vitpeppar
potatis

Koka upp vatten, lagerblad, vitpepparkorn och salt i en stor kastrull. Putsa kycklingen och skär i ca 2 cm bitar, och lägg i. Sjud 10–15 min tills kycklingen är färdig. Sila av och spara buljongen. Skala och skär morötterna i grova bitar och koka mjuka. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt sedan 7.5 dl buljong lite i taget under vispning. Tillsätt grädden och låt koka 3–5 min. Rör då och då. Tillsätt ättikan, sockret, kycklingen samt de kokta morötterna och låt allt bli varmt. Ta från värmen och rör ner dillen. Krydda med salt och peppar. Servera med kokt potatis.